Vigtigheden af ​​motorcykeldæktryk

- 2022-11-05-

Dæktrykket påmotorcykel dæker en af ​​de nemmeste variable at ændre på en motorcykel. Regelmæssig justering af dæktrykket er absolut harmløst, men de fleste ryttere har en tendens til at ignorere vigtigheden af ​​dæktryk.

1. Tjek jævnligt dæktrykket påmotorcykel dæk

Hvis det daglige køremiljø i din bil er på en forholdsvis stabil vej og regnfulde dage, anbefales det, at du tjekker dæktrykket en gang om ugen. Hvis du derimod ofte kører på sand- og grusblandede veje, er det bedst at tjekke dæktrykket hver en til anden dag.



2. Tjek basenmotorcykel dæk dæktryk

Når køretøjet kører, vil lufttrykket i dækket stige med dækkets overfladetemperatur, og luften i dækket udvider sig, hvilket vil få dæktrykket til at blive for højt. Hvis det er alvorligt, vil det forårsage en punktering. Derfor er det ekstremt vigtigt at kontrollere det grundlæggende dæktryk korrekt. Samtidig anbefaler vi også, at du tjekker det grundlæggende dæktryk, når bilen er kold, for at undgå at temperaturen stiger og påvirker dæktrykket.



3. Medbring din egen høj kvalitetmotorcykel dæk dæktryksmåler

Fordi dæktrykket direkte vil påvirke dækkets jordkontaktareal, vridning og dæktemperatur, kan det at holde en dæktryksmåler hjælpe dig med at kontrollere dæktrykværdien på din bil til enhver tid.

 

4. Styr almmotorcykel dæk dæktryk

Lavt dæktryk kan øge dækkets vejgreb. Tværtimod vil et for lavt dæktryk få dækket til at understyre og slides for hurtigt, og det bliver sværere at køre i sving. Tværtimod kan højt dæktryk øge køretøjets følsomhed. Tværtimod vil for højt dæktryk svække vejgrebet og øge belastningen på de forreste og bageste støddæmpere, hvilket gør køretøjet mere tilbøjeligt til at hoppe. For højt eller for lavt dæktryk kan forårsage en punkteringsulykke, så det er ekstremt vigtigt at kontrollere dækkets normale dæktryk.

 

5. Skift dæktryk afhængigt af køresituationen

På grund af de forskellige kørselsforhold kræver dækkene også forskellige dæktrykværdier.

Motorvej: Ved kørsel på glatte veje kan normalt dæktryk opretholdes. For lavt dæktryk kan få bilen til at understyre.

Off-road: Sænkning af dæktrykket giver dækkene mulighed for at få mere vejgreb og forhindrer også skarpe genstande i at punktere dækkene.